Market talk

Beursblik: vertrouwen Binck-beleggers gestegen

Zondag 8 april 2018 10:55 Ahold Delhaize opnieuw meest kansrijk.
(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder beleggers van BinckBank is hersteld van de dip in maart. Dit bleek dit weekend uit de Binck BeleggersBarometer.
De barometer daalde van 5,2 in februari naar 3,8 in maart om vervolgens in april weer te stijgen naar 4,2.
De barometer beweegt tussen een stand van 10 negatief en 10 positief. In januari werd nog een piek van 6,2 bereikt.
Voor de komende drie maanden wordt een stijging van de AEX met 1,2 procent voorzien, net als in maart. In april zal de Amsterdamse hoofdgraadmeter volgens de geraadpleegde beleggers bescheiden stijgen met 0,7 procent.
Favoriet
Het favoriete aandeel onder klanten van Binck voor april is Ahold Delhaize, gevolgd door ASML. Diezelfde namen werden door de beleggers ook al voor maart genoemd.
Altice is net als in de voorgaande maanden een aandeel dat beleggers het liefst verkopen. Ook Air France kan maar beter gemeden worden, denken de respondenten.
Opvallend is dat ASML niet alleen op de tweede plek staat in de lijst met favoriete aandelen, maar ook op de derde plek in de lijst met minst geliefde aandelen.
Nog altijd is de technologiesector de meest favoriete sector onder beleggers bij Binck, "ondanks enkele forse koersbewegingen bij een aantal bekende techbedrijven". De farmasector staat op de tweede plek.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
April 08, 2018 04:55 ET (08:55 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Ach, 'vertrouwen' komt in zekere zin overeen met 'buy the dip', da's ook een 'gevoelskwestie'. Die barometer geeft het sentiment van/over de AEX zelf weer, en aandelen zullen zich daar naar gaan schikken. Positief vertrouwen is, en blijft, negatieve aandelenindex in het verschiet, dan blijf je gewoon van aandelen af, of, wat er nog is verkopen..

    Ed 08 april 2018 16:53:17
  • ‘T is maar net wat je horen wilt. Helaas loop je wel achter wanneer je er pas later mee komt.

    Janky 08 april 2018 14:17:34
  • ASML e.a. ?? Vreemd dat er zoveel schommelingen dan zijn. De geopolitieke omstandigheden zullen het uitwijzen hoe gevoelig technische en financiële aandelen sijn. Zie vrijdag j.l WallStreet

    Pient 08 april 2018 14:06:20