Market Talk

Beursblik: Farwerck geen verrassende keuze voor KPN

(ABM FN-Dow Jones) De benoeming van Joost Farwerck als CEO van KPN is geen verrassende keuze, maar wel een veilige na de soap rond Dominique Leroy. Dit stelde analist David Vagman van ING dinsdag.

KPN heeft vanmorgen Farwerck aangesteld als nieuwe CEO, een dag nadat het telecombedrijf afzag van de benoeming van Dominique Leroy. Belgische toezichthouders doen onderzoek naar een mogelijke verkoop van aandelen Proximus met voorkennis door Leroy en KPN zei dat de uitkomst van dit proces "onduidelijk en onvoorspelbaar" is.

In dit opzicht noemde Vagman de benoeming van Farwerck een "veilige keuze".

KPN stelde ook Chris Figee aan als financiële directeur. Hij wordt per 1 februari 2020 de opvolger van Jan Kees de Jager, die in maart vertrekt. Figee komt over van ASR Nederland, waar hij momenteel de financieel directeur is. 

Figee staat volgens Vagman hoog in het vaandel bij beleggers en analisten, vanwege zijn uitvoerende vaardigheden en zijn heldere communicatie. "Zijn komst zal dan ook positief worden ontvangen", aldus de analist van ING.

Daarnaast wil het telecombedrijf het bestuur uitbreiden, zodat de kernactiviteiten beter in vertegenwoordigd zijn. Volgens Vagman is hiertoe waarschijnlijk besloten om het management direct onder het topbestuur meer macht te geven.

ING handhaafde het Houden advies op KPN met een koersdoel van 2,90 euro. Het aandeel KPN koerste vanochtend 1,0 procent lager op 2,83 euro.