*

Market Talk

Beursblik: optimisme beursexperts verdampt

dinsdag 1 mei 2018 19:35

ING meest geliefde aandeel.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts zijn een stuk minder optimistisch geworden. Dit bleek uit de maandelijkse enquête van Actiam onder 69 experts.

Van de geraadpleegde beursexperts is 20,3 procent optimistisch gestemd voor mei en rekent op een stijging van de beurs, terwijl 31,9 procent pessimistisch gestemd is.

Volgens analist Corne van Zeijl van Actiam, die verantwoordelijk is voor het afnemen van de enquête, is daarmee het enthousiasme van een maand eerder verdampt. "De redenen hiervoor zijn een verwachte rentestijging en toenemende politieke onrust, met name op het handelsfront en over de Iran kwestie", aldus de marktvorser.

Op de iets langere termijn, dat wil zeggen het komend halfjaar, zien de experts het ook somberder in. Er zijn meer pessimisten dan optimisten. "April 2017 was voor het laatst dat we een dergelijke somberheid bij de lange termijn vooruitzichten hebben gezien", zo stelde Van Zeijl.

Ook voor mei vinden de beursexperts ING weer een van de meest aantrekkelijke aandelen. Voor april hadden de experts ook al het meest vertrouwen in ING en dat leverde toen een koerswinst van twee procent op. Verder is voor deze maand ook Galapagos geliefd, net als vorige maand.

De floppers voor mei bestaan volgens Van Zeijl uit allemaal bekenden. De experts adviseren om weg te blijven bij ArcelorMittal, Altice en in mindere mate ook bij AkzoNobel en Unibail-Rodamco.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 01, 2018 13:35 ET (17:35 GMT)