*

Market Talk

Beursblik: gemengd Amerikaans banenrapport

vrijdag 4 mei 2018 15:56

Loongroei tegenvaller volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse banenrapport over april geeft gemengde signalen af. Dit stelde econoom James Knightley van ING.

De daling van de werkloosheid van 4,1 naar 3,9 procent was een meevaller en als de banengroei van 164.000 wordt vermeerderd met de opwaartse bijstelling van 30.000 stuks in maart en februari, dan was dit cijfer grofweg in lijn met de verwachtingen.

Ook analist Stefan Koopman van Rabobank wees op de banengroei van 208.000 gemiddeld over de afgelopen drie maanden. "Goed genoeg", aldus Koopman.

Maar daar stond volgens Knightley wel een "teleurstellende" loongroei tegenover van 2,6 procent. En de daling van de werkloosheid ging gepaard met een afname van de participatiegraad.

"De loongroei blijft dus het zorgenkindje van de Amerikaanse economie", constateerde ook Koopman. Zolang de loongroei niet verder door zal stijgen, wordt het volgens Rabobank veel moeilijker voor de Fed om er aan het einde van het jaar nog een vierde renteverhoging te doen.

Aangezien de fundamenten van het rapport echter "gezond" ogen, zal dat voor de Amerikaanse Federal Reserve voldoende zijn om elk kwartaal de rente te verhogen, denkt Knightley.

Koopman verwacht dat de Fed na een verhoging in september, dat zou de derde van dit jaar dan zijn, "een pauze moet inlassen".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 04, 2018 09:56 ET (13:56 GMT)