*

Market Talk

Beursblik: kosten bij ING kruipen omhoog

woensdag 9 mei 2018 10:05

KBC Securities hoopt op beter beeld na tweede jaarhelft.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities blijft vooralsnog sceptisch over de omhoog kruipende kosten bij ING, hoewel analist Jason Kalamboussis positief is over de vernieuwingsdrift bij de bank. Dat bleek woensdag uit een rapport van KBC.

"We blijven sceptisch over de progressie die ING boekt aan het kostenfront, terwijl de omzetgroei nog niet geheel lijkt te materialiseren", aldus de analist.

Aangezien de operationele kosten in het eerste kwartaal conform de analistenverwachtingen waren, ondanks een paar meevallers, vermoedt KBC dat ING de kosten iets heeft laten oplopen om de volumegroei te steunen. De kostenratio van 60,3 procent bleef hoog, volgens Kalamboussis.

Afgezien van de meevallende risicokosten bood het kwartaalrapport van ING verder een gemengd beeld, stelde de analist. De fee-inkomsten bleven 5 procent achter bij de verwachtingen, onder andere in België wat volgens ING kwam door de volatiele markten, maar volgens KBC ook beïnvloed kan zijn door de reorganisatie van ING in België.

Door een licht lagere rentemarge, wisselkoerseffecten en lagere rentebaten bij de zakenbank waren de rentebaten 3 procent lager dan een kwartaal eerder.

KBC denkt dat het tweede halfjaar een beter beeld kan geven, als de kostenbesparingen en de reorganisatie bij de Belgische activiteiten op hun plaats gaan vallen.

Kalamboussis handhaaft vooralsnog het advies op Reduceren met een koersdoel van 15,50 euro.

Het aandeel ING noteerde woensdag vlak op 13,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 09, 2018 04:05 ET (08:05 GMT)