Market Talk

Beursblik: Berenberg zet Boskalis op kooplijst

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is begonnen met het volgen van Boskalis met een koopaanbeveling en een koersdoel van 28,00 euro. Dit bleek donderdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Boskalis is volgens de analisten een mondiale leider in de "aantrekkelijke" baggermarkt. Die markt wordt gekenmerkt door hoge entreedrempels en een aantal structurele groeitrends. 

Naast de baggermarkt, die goed is voor ongeveer 40 procent van de omzet, is Boskalis actief in offshore en maritieme diensten voor met name de olie- en gassector. "Daarmee is Boskalis goed uitgerust om te profiteren van een herstel van de investeringen van de mondiale olie- en gassector", aldus de analisten. 

Berenberg rekent op een geleidelijke stijging van de omzet in de komende jaren, tot meer dan 3 miljard euro in 2021. De winst zal stijgen van 83 miljoen in 2018 naar 179 miljoen euro in 2021.

"Na een grofweg halvering van de koers sinds 2015, menen we nu dat een ommekeer voor de winstontwikkeling per aandeel aanstaande is", aldus de analisten. 

Berenberg startte ook met het volgen van de Belgische concurrent CFE met een Houden advies.