beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: beleggingsexperts weer optimistisch

(ABM FN-Dow Jones) Het sentiment onder beleggingsexperts is na bijna een jaar van pessimisme eindelijk omgeslagen. Dit blijkt uit de maandelijkse enquête van Actiam waaraan 66 kenners meededen. 

Bijna 50 procent van de ondervraagden denkt dat de AEX in december zal stijgen en slechts 19 procent voorspelt een daling. De laatste keer dat de optimisten in de meerderheid waren, was in januari 2019, aldus Actiam.

Met name de lage rente en de bodem in de economische verwachtingen werden als voornaamste redenen genoemd voor het positieve sentiment.

Outlook minder positief

Daar waar de beleggingsexperts dus rekenen op een mooi jaareinde voor de beurs, is men juist somberder over de verwachtingen voor een periode van zes maanden. Slechts 1 op de 7 ondervraagden, minder dan 18 procent, verwacht op langere termijn een stijging. 

Met name de Amerikaanse presidentsverkiezingen worden als grootste risicofactor gezien en bijna 45 procent van de beleggingsexperts is dan ook pessimistisch over het koersverloop.

ABN AMRO favoriet, ArcelorMittal verwachte flop

Kijkend naar de favoriete aandelen voor de maand december, dan staat ABN AMRO bij de beleggingsexperts bovenaan en doet ook ASML het goed.

Over cyclische aandelen zijn de ondervraagden minder te spreken. ArcelorMittal wordt voorspeld als de grootste flop in december, gezien de recente koersstijging van het aandeel.

Ook Randstad staat bij de beleggingsexperts in het rijtje van aandelen om in december niet te kopen. De professionals vinden de koers te hard gestegen en daarmee te veel vooruitgelopen op een mogelijk economisch herstel, aldus Actiam.