beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: Jefferies verhoogt advies Prosus

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft maandag het advies voor Prosus verhoogd van Underperform naar Houden, maar verlaagde het koersdoel van 61,00 naar 59,00 euro. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank.

Jefferies startte het volgen van het aandeel Prosus kort nadat het aandeel een notering op het Damrak kreeg. De analisten voorzagen dat de korting op het aandeel op dat moment te klein was, en dat die zou stijgen. Inmiddels ligt de korting op 27 procent, wat bij de beursgang 17 procent was. Jefferies rekende toen dat de korting zou stijgen naar 30 procent. Nu deze 30 procent bijna bereikt is, besloten de analisten om hun advies te verhogen, in aanloop naar de beleggersdag van de beursnieuweling op dinsdag. 

Prosus is ontstaan door een afsplitsing van diverse activiteiten van Naspers, het grootste mediaconglomeraat van Afrika. Alleen de activiteiten in Zuid-Afrika zijn bij Naspers achtergebleven. Het concern bezit onder meer belangen in het Chinese Tencent en maaltijdbezorger Delivery Hero. 

Jefferies houdt er rekening mee dat het aandeel Prosus op de Amsterdamse beurs promoveert tot een 'hogere' index, en dat dit betekent dat indexvolgers het aandeel in hun portefeuille zullen moeten opnemen. Dat kan de koers doen oplopen.

De analisten vinden dat Prosus een goede neus heeft voor investeringen. Daarbij opereert het bedrijf "zelfverzekerd", zoals ook het bod op Just Eat laat zien. "Dat is echter een langetermijnverhaal, en de markt is minder zelfverzekerd, vandaar de oplopende korting."

Het aandeel Prosus sloot vrijdag op 61,87 euro.