Market Talk

Beursblik: hoger dividend Randstad in verschiet

(ABM FN-Dow Jones) Randstad kwam voorafgaand aan een beleggersdag in Londen met een positieve update en dit biedt ruimte voor een hoger dividend. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag.

De analistenconsensus voor 2019 oogt veilig, aldus Zwartsenburg, die er op wees dat Randstad in oktober en november een voorzetting van de trend uit het derde kwartaal meldde.

Randstad wil meer kosten gaan besparen. De uitzender mikt op 120 miljoen euro, en dat is volgens ING een flink bedrag, met 11 procent van de EBITA in 2021. Deze besparing kan volgens de analisten een omzetverlies van 2,6 procent compenseren op margeniveau. 

De leverage ratio van 0,7 die Randstad voor 2019 voorziet, is beter dan de 0,77 procent waarop ING rekende. Zwartsenburg rekent dan ook op een "significant" hoger dividend dan de 1,38 euro per aandeel in 2018. Hij mikt op een speciaaldividend van 1,95 euro en een totaal dividend van 4,15 euro per aandeel. Daarmee zou het dividend beduidend harder groeien dan het 'stabiel groeiende' dividend waarop Randstad zegt te mikken.

"We zouden niet verrast zijn als Randstad zou aangeven dit te combineren met de inkoop van eigen aandelen", aldus de analist van ING.

De bank heeft een Houden advies op Randstad met een koersdoel van 42,50 euro. Het aandeel steeg dinsdag 1,7 procent naar 52,84 euro.