Market Talk

Beursblik: verhoogd bod Prosus zet druk op Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Het verhoogde bod van Prosus op JustEat voert de druk op bij Takeaway.com. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag.

Volgens de analist zijn er twee opties voor Takeaway.com, namelijk zelf het bod op JustEat verhogen of een deal sluiten met Prosus over een verdeling van de Britse maaltijdbezorger. Hesselink is namelijk van mening dat Prosus het meest geïnteresseerd is in het minderheidsbelang van JustEat in iFood. Prosus heeft zelf namelijk al een meerderheidsbelang in iFood.

Takeaway.com is volgens ING dan weer het meest geïnteresseerd in het weer op de rails krijgen van de Europese activiteiten van JustEat. "Met dat gezegd hebbende, kan Takeaway.com ook afwachten. In de afgelopen week was de tijd in het voordeel van de Nederlandse maaltijdbezorger, gezien de sterke prestatie van het aandeel Takeaway. Hierdoor werd dit bod aantrekkelijker.

"Als gevolg ligt het in de lijn der verwachting dat Takeaway, net als Prosus, het bod verlengt van 11 tot 27 december en vervolgens afwacht", aldus de marktvorser. Op 27 december zal er eventueel een veiling worden opgestart onder Britse regelgeving.

ING heeft een koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 86,50 euro. Het aandeel koerste maandagochtend 0,4 procent lager op 86,20 euro.