Market Talk

Beursblik: nieuw bod Prosus onweerstaanbaar voor aandeelhouders Just Eat

(ABM FN-Dow Jones) Het verhoogde overnamebod van Prosus op JustEat zal uiteindelijk onweerstaanbaar blijken te zijn. Dit stelden analisten van Jefferies maandag.

Prosus verhoogde het bod met 4 procent naar 7,40 pond per aandeel en verlaagde de acceptatiegrens tot 50 procent plus één aandeel. Dit weerspiegelt volgens Jefferies de ambitie van Prosus om te groeien in maaltijdbezorging, wat ook al duidelijk werd uit de recente beleggersdag van de onderneming.

De analisten zijn van mening dat, als het erop neerkomt, het bod van Prosus uiteindelijk onweerstaanbaar zal zijn voor aandeelhouders van Just Eat.

Jefferies merkte op dat het een verhoging van het bod waarschijnlijk al ingeprijsd was door beleggers in Prosus. "Maar de impact op de vrije kasstroom bij het slagen van de overname zal als een schaduw boven 2021 hangen, waardoor een inkoopprogramma van eigen aandelen verder naar de achtergrond verschuift", aldus de marktvorsers.

Jefferies handhaafde dan ook het Houden advies op Prosus met een koersdoel van 60,10 euro. Het aandeel maakte vanochtend op het Damrak een pas op de plaats.