Market Talk

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Galapagos

(ABM FN) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor Galapagos verhoogd van 195,00 naar 225,00 euro met een onveranderd koopadvies, naar aanleiding van een R&D dag medio november.

De analisten verwachten dat de positieve trend bij het biotechbedrijf doorzet. 

Volgend jaar belooft een transformatiejaar te worden voor Galapagos, met de mogelijke goedkeuring en lancering van filgotinib in zowel de VS als Europa. 

Maar beleggers kunnen ook rekenen op een geleidelijke stroom aan klinische onderzoeksresultaten die het platform van Galapagos verder valideren en dat het komende decennium nieuwe ‘blockbusters’ kan opleveren.

Filgonitib kan een piekverkoop van 5 miljard dollar opleveren, denkt Berenberg, dat de behandeling voor 60 euro laat meetellen in zijn koersdoel.

Ook wezen de analisten op de fase 2B onderzoeksdata voor het molecuul GLPG1972 in de tweede helft van 2020. Momenteel zijn er geen efficiënte medicijnen tegen artrose op de markt, waardoor op termijn dit medicijn veel waarde zal kunnen creëren, aldus de analisten.

De IPF fibrose portfolio krijgt door de analisten een waarde van 35 euro per aandeel toegekend en het molecule GLPG1972 19 euro per aandeel. 

Het onderzoeksplatform van Galapagos krijgt een waarde van 60 euro per aandeel mee, terwijl de nettokaspositie voor 54 euro per aandeel mee telt. 

Het aandeel Galapagos daalde dinsdagmiddag 1,6 procent naar 192,85 euro.