Market Talk

Beursblik: ING ziet strijd om Just Eat uitdraaien op veiling

(ABM FN-Dow Jones) ING meent dat de kans toeneemt dat de overnamestrijd tussen Takeaway en Prosus om Just Eat zal uitdraaien op een veilingprocedure, omdat vooralsnog maar een klein deel van de aandelen is aangemeld onder de initiële biedingen van de twee rivalen.

Takeaway verlengde woensdag zijn bod tot 27 december en meldde de aanmelding van 13,5 procent van de aandelen Just Eat onder zijn overnamebod, dat niet werd gewijzigd.

Daarmee valt de sluitingsdatum van het bod samen met dat van Prosus. 

Op dezelfde 27 december zal de Britse toezichthouder, het Takeover Panel, ook overgaan tot een veilingprocedure, als geen van beide partijen hun bod definitief heeft verklaard op die datum. Die veiling moet binnen vijf dagen leiden tot definitieve biedingen van beide partijen, waarna beleggers hun keuze kunnen maken.

Prosus verhoogde maandag zijn bod van 7,10 pond sterling naar 7,40 pond per aandeel Just Eat.

Het bod van Takeaway, dat geheel in aandelen is, waardeert Just Eat op basis van de slotkoers van Takeaway van woensdag op 6,91 pond sterling per aandeel.

Op de eerste sluitingsdatum van het bod van Prosus afgelopen maandag was een verwaarloosbaar percentage van de aandelen aangemeld: 12.295 stukken of 0,0018 procent. Prosus doet zijn bod gestand als een meerderheid van de stukken is aangemeld. Takeaway wil ten minste 75 procent van de aandelen in handen hebben.

ING blijft positief over Takeaway, dat zelfstandig 110,00 euro per aandeel waard zou zijn, terwijl een overname van Just Eat daar nog 20 euro aan zou toevoegen onder de huidige condities. De analist hanteert een koopadvies. Het aandeel Takeaway noteerde donderdag licht lager op 84,05 euro. Het aandeel Prosus steeg 1 procent.