beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: zelfverklaarde 'uil' Lagarde nog niet makkelijk te duiden

(ABM FN-Dow Jones) De eerste persconferentie van Christine Lagarde als voorzitter van de Europese Centrale Bank gaf de markt donderdag voldoende stof tot nadenken. Dit schreef econoom Carsten Brzeski van ING in een nabeschouwing.

Op korte termijn hoeft de markt niet te rekenen op een aanpassing in het monetaire beleid. Donderdag bleef de depositorente staan op 0,50 procent negatief, de beleidsrente op 0,00 procent en de strafrente op 0,25 procent.

"Gezien de huidige macro-economische vooruitzichten, lijkt verdere verruiming van tafel", aldus Brzeski, die denkt dat de ECB voorlopig zal afwachten.

De centrale bank verwacht dat de inflatie iets aantrekt, met een niveau van 1,7 procent aan het einde van 2022. "In het tijdperk Draghi zouden deze vooruitzichten en kleine aanpassingen in de communicatie een handhaving van het beleid betekenen in de komende maanden. Wat dit in het tijdperk Lagarde betekent, is nog onduidelijk", aldus Brzeski.

Lagarde gaf aan zichzelf niet als duif of havik te zien maar als uil. "Een uil met wijsheid", aldus Lagarde.

"Ze greep direct haar kans door de vraag-en-antwoord-sessie te starten met een lange toespraak dat ze haar eigen stijl heeft en waarschuwde om geen vergelijkingen te maken met Draghi", zag Brzeski. "Ze zei ook dat ze mogelijk niet alles weet en dit zal toegeven wanneer dat het geval is."

En dus blijkt het duiden van de kersverse ECB-voorzitter nog lastig, meent de econoom van ING. "We kregen de indruk dat het vandaag nog niet altijd duidelijk was wanneer Lagarde op persoonlijke titel sprak of voor - in elk geval een meerderheid - van het uitvoerend bestuur van de ECB."