Market Talk

Beursblik: jaren van forse groei in verschiet voor Takeaway

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft een jarenlange groei in het vooruitzicht. Dit stelde ING dinsdag nadat de maaltijdbezorger met een update kwam.

Op 19 december kwam Takeaway.com al met voorlopige cijfers, tegelijk met een verhoogd bod op JustEat. Toen waren de cijfers sterker in Duitsland en conform verwachting in Nederland en de andere markten waarin de maaltijdbezorger actief is, aldus ING. De daadwerkelijke, niet-afgeronde cijfers, vallen volgens ING evenwel wat lager uit dan de outlook die de maaltijdbezorger eind vorig jaar afgaf. Over 2020 of daarna deed Takeaway.com vandaag geen uitspraken.

Vanwege de relatief lage online penetratie op de markt van maaltijdbezorging, voorziet ING nog jarenlange, sterke groei voor Takeaway.com. "De operationele leverage op de omzet is extreem hoog, dus het businessmodel biedt genoeg ruimte om zeer winstgevend te worden, zoals Takeaway al in Nederland laat zien", aldus analist Marc Hesselink.

ING verwacht dat de maaltijdbezorger zo snel mogelijk de integratie van JustEat zal starten als de deal eind deze maand wordt afgerond. "Maar gezien de omvang, zal dit even duren."

ING is positief over de overname van JustEat en verwacht dat de deal het koersdoel met nog eens 6,00 euro zal aanjagen. ING handhaafde vooralsnog het koersdoel op 110,00 euro met een koopadvies.

Het aandeel Takeaway.com steeg dinsdagochtend met 0,5 procent tot 86,85 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Takeaway.com