Market Talk

Beursblik: Goldman Sachs geeft stevig koopadvies voor Prosus

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs gaat Prosus opnieuw volgen met een koopadvies en zet het aandeel ook op zijn favorietenlijst, met een koersdoel van 94,00 euro, wat een opwaarts potentieel biedt van 33 procent. Dat blijkt uit een analistenrapport dat de zakenbank donderdag publiceerde.

De analisten zien Prosus als één van de meest overtuigende beleggingskansen voor dit jaar, omdat het bedrijf een schaars goed biedt, als grootste en snelst groeiende Europese investeerder in internetbedrijven voor consumenten.

De analisten denken dat de markt dit onderschat en zien aanzienlijk opwaarts potentieel door de goede vooruitzichten voor het Chinese Tencent, waarin Prosus een groot minderheidsbelang heeft, terwijl ook andere investeringen in de maaltijdbezorging en online marktplaatsen fors kunnen profiteren van consolidatie in de sector en een marktherstel.

Goldman Sachs waardeert de portefeuille van niet-beursgenoteerde bedrijven op 26 miljard dollar, wat zo'n 35 procent hoger is dan de gemiddelde waardering door analisten.

Ook gelooft de bank dat het management heeft laten zien meer overnames te kunnen doen die waarde toevoegen.

Daarbij is er kans op technische rugwind, vanwege de mogelijke opname van het aandeel Prosus in de Euro Stoxx 50 in september van dit jaar. 

De tegenwind van beleggingsfondsen in opkomende markten, die het aandeel moesten verkopen na de afsplitsing van het Zuid-Afrikaanse Naspers en de beursnotering in september 2019, lijkt nu juist achter de rug.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Prosus donderdagmiddag 0,1 procent lager op 70,70 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News