Market Talk

Beursblik: solide outlook Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft voor 2020 een solide outlook afgegeven. Dit constateerde analist Edward Mundy van Jefferies woensdag.

In 2019 behaalde Heineken een 3,9 procent hogere operationele winst van nipt meer dan 4 miljard euro. Dat was conform verwachting, aldus Mundy.

Voor dit jaar rekent Heineken op een "superieure" omzetgroei dankzij hogere volumes, dito prijzen en 'premiumisatie'. De operationele winst zal autonoom met ongeveer 5 procent stijgen. Volgens de analist is Heineken prima gepositioneerd om dit ook te kunnen realiseren.

"Met de nieuwe CEO per juni zijn we niet heel erg verrast dat er nu geen grote nieuwe strategische initiatieven werden aangekondigd", schreef Mundy.

Dinsdagavond kondigde Heineken al het vertrek van CEO Jean Francois van Boxmeer aan. Hij vertrekt na meer dan 15 jaar aan het hoofd van de Amsterdamse brouwer te hebben gestaan en wordt opgevolgd door Dolf van den Brink.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Heineken met een koersdoel van 108,00 euro. Volgens Mundy is het aandeel momenteel niet duur, kijkend naar de groeivooruitzichten. Het aandeel sloot dinsdag nog op 97,76 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Heineken