Market Talk

Beursblik: geen grote verrassingen bij Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in 2019 conform verwachting gepresteerd. Dit stelden analisten van Kepler Cheuvreux woensdag.

De omzet steeg met 5,6 procent iets harder dan verwacht, maar de toename van de operationele winst met 3,9 procent autonoom was exact zoals vooraf voorzien, aldus Kepler.

In de Amerika's ontwikkelde de operationele winst zich beter dan verwacht, maar in de andere drie regio's viel dit juist wat tegen.

Verder wees Kepler er nog op dat CEO Jean Francois van Boxmeer een jaar eerder vertrekt dan zijn contact afloopt en wordt opgevolgd door Dolf van den Brink, de jongste persoon in het bestuursteam van Heineken. Stefan Orlowski, topman van Heineken in Europa, besloot na de benoeming van Van den Brink, op te stappen.

Voor dit jaar rekent Heineken op een "superieure" omzetgroei dankzij hogere volumes, dito prijzen en 'premiumisatie'. De operationele winst zal autonoom met ongeveer 5 procent stijgen. Kepler wees erop dat de consensus voor de cijfers van vanochtend wees op een groei van 5,7 procent.

Per saldo was de update van Heineken volgens Kepler in lijn met de verwachtingen in de markt. Grote veranderingen in de consensus zijn dan ook niet te verwachten, denken de analisten.

Het advies voor Heineken blijft Reduceren met een koersdoel van 92,00 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News