Market Talk

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 75,00 naar 80,00 euro, maar hield wel vast aan het eerder afgegeven verkoopadvies.

De resultaten van Heineken in 2019 waren in lijn met de verwachtingen. De autonome operationele winstgroei van 3,9 procent was in lijn met consensus en de outlook van Heineken zelf, constateerde Berenberg.

"Het grote nieuws was de verandering in het management met de aankondiging van Dolf van den Brink als nieuwe CEO", schreef Berenberg.

Voor dit jaar rekent Heineken op een "superieure" omzetgroei dankzij hogere volumes, dito prijzen en 'premiumisatie'. De operationele winst zal autonoom met ongeveer 5 procent stijgen, waar de consensus ligt op 5,7 procent. 

Berenberg blijft negatiever dan de consensus en het management van Heineken zelf. De zakenbank is voorzichtiger over de groeiverwachtingen voor Azië. De bank rekent voor dit jaar slechts op 1 procent autonome omzetgroei, waar dit in 2019 nog 11 procent was. Onder meer nieuwe regels voor alcohol in het verkeer in Vietnam en het coronavirus maken de analisten van Berenberg terughoudend.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Heineken