Market Talk

Beursblik: Credit Suisse trekt koersdoel Heineken op

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel voor Heineken verhoogd van 95,00 naar 103,00 euro met een onveranderd Neutraal advies.

De analisten van Credit Suisse blijven verwachten dat Heineken een solide autonome omzetgroei van circa 5 procent realiseert. Maar 2020 wordt volgens hen ook het derde jaar op rij van weinig of geen operationele leverage. Dankzij onder meer meezittende valutamarkten verhoogde Credit Suisse wel de winstramingen per aandeel met 2 procent.

Heineken zal op er korte termijn van profiteren dat het minder dan concurrenten is blootgesteld aan China. Maar, zo waarschuwde Credit Suisse, daar staat aanhoudende onzekerheid in Vietnam tegenover. In dit Zuidoost-Aziatische land wordt strenger opgetreden tegen alcoholgebruik in het verkeer, en dit drukte de vraag naar bier flink. In januari werd er 4 procent minder bier gedronken, aldus de bank.

Op middellange termijn moet de omzetgroei van Heineken volgens Credit Suisse naar meer dan 6 procent versnellen, of de brouwer moet de marge weer weten op te voeren.

Het aandeel Heineken daalde maandag 0,1 procent naar 103,70 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Heineken