Market Talk

Beursblik: kredietanalisten te spreken over Fugro

(ABM FN-Dow Jones) Kredietanalisten zijn te spreken over de maatregelen die Fugro afgelopen week trof om de schulden aan te pakken en het bedrijf duurzamer te maken. Dit bleek uit rapporten van Moody's en Standard & Poor's Global Ratings.

S&P denkt dat de marktomstandigheden voor Fugro zullen blijven verbeteren en dat dit ten goede zal komen aan de winstgevendheid van de bodemonderzoeker.

Fugro is een relatief kleine onderneming met blootstelling aan een beperkt aantal segmenten, aldus de analisten. De huidige transformatie zal volgens S&P voor meer veerkracht zorgen en het risicoprofiel verbeteren.

Nu Fugro vers kapitaal heeft opgehaald met een aandelenuitgifte en de verkoop van obligaties, zal de schuldpositie van Fugro ook verbeteren aldus de kredietanalisten.

S&P heeft een B rating voor Fugro in combinatie met een stabiele outlook. Moody's hanteert een B2 rating met eveneens een stabiele outlook.

Het was voor het eerst dat Moody's een rating op Fugro plakte. Net als de analisten van S&P denken ook die van Moody's dat Fugro betere jaren in het verschiet heeft. "Het liquiditeitsprofiel van Fugro is solide", aldus de kredietbeoordelaar, wijzend op de maatregelen van afgelopen week.

De analisten verwachten dat Fugro in de komende periode de verhouding tussen aangepaste brutoschuld en EBITDA zal zien dalen tot onder de 5 en dat de bodemonderzoeker de komende 12 tot 18 maanden de vrije kasstroom niet serieus in het rood zal zien komen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Fugro