Market Talk

Beursblik: erg sterke outlook OCI

(ABM FN-Dow Jones) OCI heeft voor 2020 een erg sterke outlook afgegeven. Dit zei analist Henk Veerman van zakenbank Kempen dinsdag tegen ABM Financial News in reactie op de resultaten die de producent van kunstmest, melamine en methanol voorbeurs publiceerde.

OCI zei voor 2020 een "gezonde" toename van de productie- en verkoopvolumes te voorzien. "Bovendien zijn de vooruitzichten van de kunstmestmarkt in Noord-Amerika goed, stijgen de methanolprijzen in het eerste kwartaal en is de gasprijs laag", zei Veerman.

Het gepresenteerde bedrijfsresultaat was volgens Veerman in lijn met de verwachting. OCI boekte het afgelopen kwartaal een aangepast bedrijfsresultaat van (EBITDA) van 236,8 miljoen dollar.

Twee andere belangrijke punten van focus zijn volgens de analist het feit dat het concern bezig is met een strategische herziening van de methanol-activiteiten, wat tot een desinvestering zou kunnen leiden of de oprichting van een joint venture om de activiteiten in onder te brengen.

"Daarnaast zei OCI veel potentie te zien in de herfinanciering van zijn schulden, waarmee het concern de rentelasten omlaag zou kunnen brengen", aldus Veerman.

Het aandeel OCI noteerde dinsdag op een rood Damrak 4,5 procent hoger op 16,23 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News