beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: Fed gooit sluizen verder open

(ABM FN-Dow Jones) Met de aankondiging dat men zijn QE-programma opvoert, gooit de Federal Reserve de sluizen verder open. Dit concludeerde marktanalist Philip Marey van Rabobank maandag in reactie tegen ABM Financial News.

Wel verrassend is dat de Fed twee nieuwe faciliteiten lanceert waarmee het kredietwaardige bedrijfsobligaties gaat opkopen op de primaire en secundaire markt, aldus Marey. Dit is nodig omdat de cashflow van bedrijven flink onder druk staat.

"Dit laat het verschil zien met de vorige crisis, wat echt een bankencrisis was", volgens de marktanalist. De coronacrisis raakt vooral de reële economie.

Marey stelt dat het nu wachten is op stimuleringsmaatregelen vanuit de Amerikaanse overheid. Een economisch reddingsplan van de Verenigde Staten blijft vooralsnog uit omdat de Democraten en Republikeinen steggelen over de voorwaarden. De Amerikaanse Senaat stemde zondagavond tegen een grootschalig stimuleringspakket.

"Het was mooier geweest als de Fed gelijktijdig met de overheidsmaatregelen deze aankondiging had kunnen doen", vindt de marktvorser.

De Fed maakte maandag ook bekend dat het financiële instrumenten gaat uitgeven die worden gedekt door bijvoorbeeld studenten-, auto- en creditcardleningen. Verder gaat het een zogeheten Main Street leenprogramma opzetten ter ondersteuning van het Amerikaanse mkb.

Volgens Marey zitten er verder vooral nog technische aanpassingen in het vat die de Fed zou kunnen doorvoeren, indien de nu aangekondigde monetaire stimulering toch niet voldoende blijkt.

Wall Street lijkt vooralsnog overtuigd, want de Amerikaanse futures duiden op een openingswinst van zo'n 2 procent voor de drie grote indexen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Federal Reserve