beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoelen vastgoedfondsen

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft woensdag de koersdoelen voor Unibail-Rodamco-Westfield, Eurocommercial Properties en Vastned verlaagd. Dit blijkt uit een sectorrapport van de zakenbank.

Berenberg verlaagde het koersdoel voor Unibail van 100,00 naar 90,00 euro, voor Eurocommercial van 23,00 naar 14,15 euro en voor Vastned van 33,00 naar 19,00 euro. Het advies voor alledrie de fondsen bleef Houden.

Volgens de analisten hebben de meeste vastgoedbedrijven in de afgelopen jaren hun balans op orde gebracht en hun financiering diverser gemaakt. Hierdoor zouden de zorgen van beleggers over de sector wat moeten gaan liggen. "We verwachten op dit moment niet dat de schuldconvenanten gebroken worden of dat er noodkapitaalinjecties nodig zijn", aldus de bank.

Wel zullen vastgoedbedrijven met winkelcentra in hun portefeuille vermoedelijk het dividend verlagen. In tegenstelling tot 10 jaar terug, tijdens de financiële crisis, zijn winkelcentra niet langer een 'veilige haven', menen de analisten. Overheidsmaatregelen vanwege de corona-uitbraak raken de sector hard.

Gemiddeld verlaagden de analisten van Berenberg hun ramingen voor de huurinkomsten met 10 procent. Huurders zullen last hebben om de huur op te brengen en in sommige gevallen zal er ook sprake zijn van faillissementen. 

Vastgoedbedrijven die actief zijn met winkelcentra en hun dividend nog niet hebben verlaagd, zullen vlot volgen, denkt Berenberg.

Over Unibail zei Berenberg dat het fonds er financieel goed voor staat. Wel denken de analisten dat Unibail projecten zal gaan uitstellen. Unibail liet al weten het slotdividend van 5,40 euro per aandeel te passeren, en slechts een interimdividend van 5,40 euro per aandeel uit te keren. Over 2020 ziet Berenberg het dividend uitkomen op 6,00 euro per aandeel en over 2021 op 7,00 euro.

Voor Eurocommercial Properties heeft Berenberg de dividendverwachtingen substantieel verlaagd naar 1,00 euro over het lopende boekjaar en 0,50 euro over volgend jaar. Over het laatste afgeronde boekjaar werd nog 2,18 euro per aandeel uitgekeerd. 

De financiële situatie bij Vastned beoordeelt Berenberg als "solide". Zodra de coronacrisis achter de rug is, verwacht Berenberg dat Vastned zal profiteren van een herstel van het toerisme en de winkelverkopen. Wel rekenen de analisten op 15 procent lagere huurinkomsten voor dit jaar en na twee jaar van een stabiel dividend van 2,05 euro per aandeel, ziet Berenberg het dividend over 2020 dalen naar 0,50 euro per aandeel en over 2021 naar 0,75 euro. Voor de corona-uitbraak ging de bank nog uit van dividenduitkeringen van respectievelijk 2,07 en 2,10 euro per aandeel.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Vastned