Market Talk

Beursblik: Arcadis bewaakt kaspositie

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis houdt met het besluit om geen dividend over 2019 uit te keren en zijn aandeleninkoop stop te zetten, bijna 90 miljoen euro in kas om zo de coronacrisis het hoofd te bieden. Deze rekensom vloeide donderdag voort uit een analyse van ING naar aanleiding van de berichtgeving door het ingenieursbureau donderdag voorbeurs.

Arcadis heeft daarnaast alle reisactiviteiten in de ijskast gezet en bovendien ligt er een stop op advies, een deel van de investeringen en de inhuur van personeel. Dit kan volgens ING al snel oplopen naar een besparing op operationeel niveau van 100 miljoen euro.

Arcadis is ook op zoek naar overheidssteun om zijn personeel doorbetaald te krijgen om zo te voorkomen dat deze moeten worden ontslagen.

ING becijferde donderdag echter ook dat Arcadis met de zeer beperkende overheidsmaatregelen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland 55 tot 60 procent van de omzet is gemoeid. Voor het bedrijfsresultaat (EBIT) rekent ING op een impact van 100 miljoen euro.

Over de schuldpositie is ING minder bezorgd, zelfs als het bedrijf zijn schuld van 90 miljoen euro, die verband houdt met ALEN, niet aflost, daar de verhouding tussen de nettoschuld en het operationeel resultaat (EBITDA) aan het einde van 2019 op 1,4 stond.

ING hanteert voor het aandeel Arcadis een koopadvies met een koersdoel van 24,00 euro.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Arcadis donderdag 1,6 procent lager op 14,35 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: ABM Financial News