Market Talk

Beursblik: verstandig van Heijmans om dividend over te slaan

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft een verstandig besluit genomen om het dividend over 2019 over te slaan. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

Ondanks dat aandeelhouders van Heijmans waarschijnlijk niet blij zijn met het besluit, noemde Hollestelle de keuze van de bouwer verstandig gezien de omstandigheden.

Dit betekent wel dat het langer duurt voordat Heijmans zijn vermogensstructuur en financieringskosten kan optimaliseren door middel van de afbetaling van cumulatief preferente financieringsaandelen, die relatief duur zijn. 

Heijmans was van plan om de helft van het bedrag dat op normale aandelen wordt uitgekeerd aan dividend, te gebruiken voor de aflossing op deze preferente aandelen.

ING merkte wel op dat Heijmans in een betere positie verkeert dan in de afgelopen jaren en verwacht dat financiers bereid zijn om de bouwer wat meer lucht te geven vanwege de coronacrisis. De crisis zal de bouw flink raken, terwijl bouwbedrijven ook al de impact ondervinden van de stikstofmaatregelen, aldus ING.

ING heeft een koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 10,50 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend met 7,0 procent tot 5,30 euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Heijmans