beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: emissie Basic-Fit onwaarschijnlijk

(ABM FN-Dow Jones) Het vooruitzicht op een heropening van de sportscholen in Nederland op 1 juli maakt de kans op een emissie voor Basic-Fit onwaarschijnlijk. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag.

Zwartsenburg stelde dat zelfs als een heropening naar achteren wordt geschoven, dit positief door de markt kan worden opgevat, omdat dit kan impliceren dat Basic-Fit meer marktaandeel wint vanwege het mogelijk omvallen van concurrenten. Basic-Fit heeft daarentegen nog voldoende liquiditeit om het 8 tot 9 maanden uit te houden in een situatie waarin de clubs volledig gesloten blijven. "Als gevolg zien we een emissie niet zo snel gebeuren", aldus ING.

Een groot risico voor sportscholen is volgens ING dat leden vertrekken. Zwartsenburg is van mening dat Basic-Fit evenwel beter gepositioneerd is dan concurrenten en dat leden minder snel zullen vertrekken omdat de prijzen zo laag zijn. Bovendien zijn de klanten van Basic-Fit jong en mogelijk niet in de positie om zelf fitnessapparaten aan te schaffen. Het eventueel wegvallen van concurrenten kan het verlies van leden ook opvangen, zo voorziet de analist.

Verder stelde ING dat Basic-Fit beschikt over geavanceerde digitale mogelijkheden en dat tijdsloten "zeer goed" verdeeld kunnen worden, waardoor het bedrijf, mogelijk in tegenstelling tot de concurrentie, niet hoeft te compenseren voor een slechtere dienstverlening. "Basic-Fit is goed gepositioneerd om sterker uit de crisis te komen dan concurrenten", aldus ING.

ING waarschuwde wel dat het risico op een uitstroom van leden blijft bestaan op het moment dat de sportscholen daadwerkelijk weer opengaan. Ook is er een kans op een tweede besmettingsgolf. Nieuwe lockdown-maatregelen kunnen daarbij een serieuze bedreiging vormen voor de sector, aldus ING.

ING handhaafde het koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 28,25 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend 14,4 procent hoger op 23,05 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Basic-Fit