beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: schuldratio Basic-Fit niet dramatisch

(ABM FN-Dow Jones) Basic-Fit zal tegen het einde van het jaar de schuldratio zien oplopen tot nipt boven 4, terwijl in bankconvenanten een ratio van maximaal 3,5 werd afgesproken, maar dat is niet dramatisch. Dit oordeelde ING vrijdag in een rapport.

Nu het erop lijkt dat steeds meer clubs heropenen, kan geconcludeerd worden dat sportscholen per saldo circa drie maanden dicht zijn geweest. Volgens het rekenmodel van ING impliceert dit dat de schuldratio tegen het jaareinde zal zijn gestegen tot net boven 4. Hoewel met banken is afgesproken om een niveau van maximaal 3,5 aan te houden, is een hogere ratio volgens ING geen drama. Ook omdat banken vanwege de situatie hier niet streng op zullen handhaven, zo voorziet analist Marc Zwartsenburg.

Wel blijft er onzekerheid over hoeveel leden uiteindelijk hun abonnement zullen opzeggen. Desondanks denkt ING dat dit voor Basic-Fit nog zal meevallen, zeker in de eerste maanden gezien veel sporters nog krediet op hun pas hebben staan.

Basic-Fit denkt zelf dat een groot deel van de leden haar abonnement niet zal opzeggen, mede gebaseerd op eerste cijfers uit China en van enkele Europese sectorgenoten die lieten weten dat circa 80 tot 85 procent van de leden terugkeerde in de eerste vier weken na heropening.

Verder liet Basic-Fit vrijdag weten aanspraak te hebben gemaakt op nog eens 60 miljoen euro aan bankfinanciering, zoals al werd aangekondigd in april. De faciliteit, met een looptijd van drie jaar, zal per kwartaal worden afbetaald in een periode van twee jaar. Deze afbetaling start over een jaar. Dit brengt de liquiditeitspositie van Basic-Fit volgens ING op 135 miljoen euro. Wel moet de uitbater van fitnessclubs "iets meer" rente betalen over de lening dan normaal. ING voorziet een rente op de lening van 2,5 procent tegenover 2 procent normaal.

ING handhaaft het koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 28,25 euro. Het aandeel Basic-Fit koerste vrijdag 1,7 procent hoger op 23,70 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Basic-Fit