beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: belegger minder optimistisch dan markten

(ABM FN-Dow Jones) Hoewel de aandelenmarkten de afgelopen dagen flink zijn gestegen, is er onder particuliere beleggers geen sprake van euforie. Dat bleek zaterdag uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Na een duikeling van het vertrouwen tot +1,4 in april, krabbelde dit in mei op naar +2,5. Deze maand stijgt het vertrouwen door naar +3,2 (op een schaal van -10 tot +10). Dit is nog ver onder het niveau van rond de jaarwisseling.

Hoewel beleggers in juni dus opnieuw iets positiever zijn over de financiële markten, gaan de meesten er niet van uit dat de huidige sterk opgaande lijn ook doorzet.

Kleine beleggers verwachten volgens de Beleggersbarometer de komende maand slechts bescheiden winsten en voor de zomermaanden wordt geen stijging voorzien van de AEX.

De medische sector is net als in april en mei de meest kansrijke sector om in te beleggen, vinden de ondervraagden, terwijl techaandelen in trek zijn.

Favoriete aandelen

Royal Dutch Shell is opnieuw het meest favoriet, hoewel de energiereus ook in de lijst van aandelen om te verkopen staat. Galapagos volgt Shell als favoriete aandeel om wel in de portefeuille te hebben en de top vijf wordt verder vol gemaakt door achtereenvolgens ASML, Ahold Delhaize en ING.

Het aandeel waar beleggers duidelijk vandaan blijven is Air France-KLM en ook ABN AMRO wordt momenteel gemeden. Naast Shell zijn ook ArcelorMittal en Adyen aandelen die beleggers liever verkopen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Euronext