beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel RELX licht

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor RELX verlaagd van 21,00 Britse pond naar 20,80 pond met handhaving van het advies op Houden. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Berenberg heeft de taxaties voor RELX verlaagd vanwege de verwachte tegenwind voor bepaalde divisies van het databedrijf in de coronacrisis en minder gunstige wisselkoerseffecten.

Voor de halfjaarresultaten verwacht Berenberg relatieve zwakte bij de divisie Risk & Business Analytics en verlies bij het onderdeel Exhibitions.

Op divisieniveau verwacht Berenberg bij R&BA een lagere activiteit bij Business Services dan voor dit jaar voorzien als gevolg van een algemeen lagere economische activiteit. Voor dit jaar verwacht Berenberg nu een autonome groei van 4,8 procent voor deze tak, waar het eerder nog 7,7 procent in de taxaties had staan. Voor de eerste zes maanden van dit jaar ligt de taxatie voor de autonome groei op 1,3 procent, "wat tot de nodige zorgen kan leiden". Voor 2021 wordt een herstel en een normalisering verwacht.

Bij Exhibitions wordt door Berenberg voor het tweede en derde kwartaal geen omzet verwacht, maar mogelijk dat onderdeel Informa kan profiteren van een eventueel herstel in China in juli als daar weer evenementen mogen worden georganiseerd. Voor het gehele jaar voorziet Berenberg een break even-niveau voor Exhibitions.

Scientific, Technical & Medical laat dit jaar naar verwachting een groei zien van "slechts" 1,8 procent. Dat was aanvankelijk een groei van 2,2 procent. Berenberg verwacht een daling van de omzet in print, dat goed is voor 16 procent van de divisie-omzet. Voor 2021 wordt door de zakenbank ook hier een herstel verwacht, waarmee de groeiverwachting nu op 2,2 procent voor volgend jaar komt te liggen. Dat was 1,9 procent.

Bij de tak Legal houdt Berenberg rekening met eenzelfde patroon, waar print 15 procent van de omzet uitmaakt. Hier gaat de groeiraming voor dit jaar van 1,8 procent naar 1,5 procent, terwijl voor volgend jaar de raming wordt verhoogd van 2,0 procent naar 2,4 procent.

Het aandeel RELX sloot donderdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 20,65 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: RELX Plc