beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: steun KLM positief

(ABM FN-Dow Jones) Het Nederlandse steunpakket waar KLM aanspraak op kan maken, is positief. Dit stelde ING vrijdag in een rapport.

Analist Quirijn Mulder van ING merkte op dat het persbericht van vanochtend geen melding maakt van een aandelenemissie in ruil voor de leningen van de Nederlandse overheid. "Dit voorkomt verwatering", aldus de analist.

Mulder merkte op dat de Nederlandse leningen een langere looptijd hebben dan de Franse leningen, vooral voor wat betreft de kredietfaciliteit van 2,4 miljard euro. Deze heeft een vaste looptijd van vijf jaar tegen drie jaar bij de Fransen. De Nederlandse lening is ook "ietwat" goedkoper dan de Franse.

Mulder merkte verder op dat KLM duurzamer moet worden, maar ook concurrerend moet blijven. Volgens de analist is dit een lastige combinatie.

Om ervoor te zorgen dat de gemaakte afspraken worden nageleefd, is door het kabinet een zogenoemde ‘state agent’ aangesteld om toezicht te houden op de besteding van het geld. "De Nederlandse belangen worden behartigd en KLM kan ‘blauw’ blijven", aldus Mulder.

Al met al noemde ING het steunpakket positief, maar er zijn nog wel vragen. ING vreest dat tegen 2024 Frankrijk het grootste belang in Air France-KLM in handen heeft, terwijl de Nederlandse overheid met de meeste leningen zit.

ING handhaafde het Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 8,00 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend met 4,7 procent tot 4,34 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: KLM