beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: tweede coronagolf goed instapmoment voor Basic-Fit

(ABM FN-Dow Jones) Het groeiverhaal van Basic-Fit is op lange termijn nog steeds interessant, ondanks dat de uitbater van fitnessclubs een deel van de clubs in Frankrijk moet sluiten als gevolg van de coronacrisis. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag.

Het aandeel Basic-Fit verloor afgelopen week circa 12 procent van zijn beurswaarde vanwege de toenemende zorgen over de verdere verspreiding van het coronavirus. In de negen grootste steden van Frankrijk moet Basic-Fit nu clubs sluiten. Volgens ING is het niet uitgesloten dat meer clubs moeten sluiten als het aantal besmettingen verder toeneemt.

De impact van de sluiting van clubs in de grootste Franse steden is volgens ING beperkt. De impact bij een sluiting van twee weken zal volgens de analist 2 tot 2,5 miljoen euro zijn op de omzet en EBITDA. "De grote angst is evenwel dat dit slechts het begin is."

ING noemde de balans van Basic-Fit echter solide met 200 miljoen euro aan liquiditeit, maar de schuldratio is volgens de bank wel een punt van zorg, zeker als de lockdown-maatregelen in Frankrijk worden uitgebreid. 

De tweede besmettingsgolf kan dan een impact hebben van 20 tot 25 miljoen euro in de tweede helft van dit jaar. In zo'n geval kan de schuldratio naar 3,5 gaan volgens ING. "Maar ook dan is er geen man overboord, omdat Basic-Fit vermoedelijk afspraken daarover kan maken met diens schuldeisers in de vorm van een waiver.”

"Beleggers zouden dan ook moeten profiteren van de huidige koerszwakte en de coronazorgen, want het  opwaartse potentieel voor de lange termijn blijft intact en Basic-Fit zal als sectorwinnaar uit de crisis komen", concludeerde de analist.

ING handhaafde het koopadvies op Basic-Fit met een koersdoel van 30,50 euro. Het aandeel Basic-Fit koerste vrijdagochtend 0,3 procent lager op 20,20 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Basic-Fit