beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Market Talk

Beursblik: B&S Group blikt voorzichtig vooruit

(ABM FN-Dow Jones) De jaarcijfers van B&S Group waren globaal in lijn met de verwachtingen, met een beter dan verwacht EBITDA-resultaat en sterke kasstroom, maar de vooruitblik van de distributeur was voorzichtig. Dat stelde Morgan Stanley maandag in een rapport.

De groepsomzet was 2 procent hoger dan de analistenconsensus en de EBITDA daalde met 21 procent, wat evenwel beter dan verwacht was dankzij kostenbesparingen. De kasstroom bereikte een record, dankzij goed werkkapitaalbeheer, aldus analist Annelies Vermeulen. 
 
De autonome omzet daalde met ruim 8 procent in het vierde kwartaal, tegen 3,6 procent een kwartaal eerder. Deze verzwakking had het bedrijf voorspeld, in verband met de wereldwijde heropleving van de coronacrisis.

B&S houdt vast aan de verwachting dat de omzet dit jaar weer boven het niveau van voor de coronacrisis zal komen. De consensusverwachting is nu dat de omzet dit jaar uitkomt op 1,945 miljard euro, tegen 1,979 miljard euro in 2019. De uitspraken die B&S deed per divisie, dat wil zeggen verbetering verwacht bij Health & Beauty en Liquor en aanhoudende moeilijkheden bij de kleinere divisies B&S en Liquor, zullen bij de beleggersdag op 15 april nader worden toegelicht.

De distributeur merkte eerder al op dat het segment Remote, dan van oudsher veerkrachtig was, ook de impact begon te voelen van de coronacrisis, onder andere doordat verafgelegen industriële locaties terugschalen en door geopolitieke ontwikkelingen. Deze ontwikkeling zette ook in het vierde kwartaal door.

Morgan Stanley heeft een Onderwogen advies met een koersdoel van 6,60 euro voor B&S. Het aandeel noteerde maandag 1,8 procent hoger op 7,95 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.