*

Market Talk

Beursblik: redenen voor voorzichtigheid bij Euronext

dinsdag 15 mei 2018 13:05

Eeerste kwartaal was sterk volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Het eerste kwartaal van Euronext was zeer sterk qua beurshandel en marktdata, maar er zijn ook redenen om voorzichtig te zijn, bijvoorbeeld over de tegenvallende omzet uit beursnoteringen en uit de Agility for Growth-initiatieven. Dat stelde ING dinsdag in een rapport.

Hoewel de pijplijn voor beursgangen zich volgens Euronext aan het vullen is, ziet ING dat analisten hun verwachtingen voor de beursnoteringen juist omlaag schroeven, nadat in het afgelopen kwartaal beursgangen werden afgeblazen in verband met het volatiele beursklimaat.

De omzet uit Agility for growth-initiatieven lag in het eerste kwartaal op jaarbasis op 17 miljoen euro. Daar moet dus nog wel een stap worden gezet om het doel van 45 miljoen euro in 2019 te halen, stelde ING.

Na een volatiel eerste kwartaal zullen de volumes in het tweede kwartaal lager zijn, verwacht de bank. Daarentegen worden de analistenverwachtingen voor de kostenbesparingen positiever en zou de meest recente koersdaling een buffer moeten zijn voor de koers.

ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 62,50 euro. Het aandeel Euronext stond dinsdag 1,6 procent hoger op 56,55 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 15, 2018 07:05 ET (11:05 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.