*

Market Talk

Beursblik: Heijmans voorziet verbetering resultaten

dinsdag 15 mei 2018 14:53

Bouwbedrijf herhaalt outlook volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) Bouwbedrijf Heijmans zal naar verwachting de eerder gedane uitspraken voor het huidige boekjaar herhalen. Dit zei analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar de publicatie van de trading update woensdag voorbeurs.

Het bouwbedrijf zei tijdens de publicatie van de jaarcijfers 2017 eind februari vertrouwen te hebben in 2018 en te verwachten dat de resultaten ten opzichte van 2017 zullen verbeteren. Het segment Vastgoed en Woningbouw zal vermoedelijk goed blijven presteren dankzij de positieve marktomstandigheden op de sterk groeiende woningmarkt.

De bedrijfsresultaten van de divisies Infra en Utiliteit zullen naar verwachting verbeteren van de zeer lage niveaus van de afgelopen jaren, "meer vanwege een verbeterde risicobeheersing en de uitmuntende uitvoering dan van een opleving van de markt", aldus Hollestelle.

"In onze visie heeft Heijmans meer controle over de problematische projecten in zijn portefeuille en heeft het bedrijf zich de afgelopen kwartalen gefocust op het vermijden van nieuwe riskante projecten, wat zou moeten resulteren in een orderboek van hogere kwaliteit en uiteindelijk hogere en stabielere marges", aldus Hollestelle.

"Kortom, als Heijmans morgen geen verslechtering bij zijn problematische projecten aankondigt en geen melding maakt van nieuwe problematische projecten, verwachten dat de markt goed zal reageren op de trading update", voegde hij toe. ING heeft Heijmans op de kooplijst staan met een koersdoel van 13,00 euro.

Hollestelle verwacht dat het orderboek eind maart dit jaar 2,0 miljard euro bedroeg, tegenover 2,2 miljard euro eind maart 2017 en 1,9 miljard euro ultimo 2017. Daarnaast verwacht de analist dat Heijmans in het eerste kwartaal circa 450 woningen heeft verkocht, tegenover 440 woningen in het eerste kwartaal een jaar eerder.

Het aandeel Heijmans noteerde dinsdag op een groen Damrak 4,7 procent hoger op 11,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 15, 2018 08:53 ET (12:53 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.