*

Market Talk

Beursblik: geen koerswijziging voorzien bij update Aegon

dinsdag 19 juni 2018 11:25

ABN AMRO verwacht focus op IFRS17-regels.

(ABM FN-Dow Jones) Aegon zal dinsdagmiddag beleggers informeren over zijn kapitaalpositie en strategische voortgang, maar nieuwe doelstellingen hoeven niet te worden verwacht, omdat de verzekeraar die had moeten melden in een persbericht. Dat stelde ABN AMRO dinsdag in een vooruitblik.

Over het algemeen wordt zo'n update door de markt positief opgevat, meent analist Cor Kluis van ABN AMRO, hoewel de koersreactie vooraf moeilijk in te schatten valt.

Aegon publiceerde geen cijfers over het eerste kwartaal. De presentatie door de chief financial officer start dinsdagmiddag om 2 uur.

Punten van aandacht zijn de invoering van IFRS17-boekhoudregels, die met name in de Verenigde Staten uitdagend kunnen zijn, omdat het eigen vermogen er volatieler door wordt. Een lagere schuldpositie zou daar tegen kunnen helpen, meent Kluis.

De problemen van rivaal General Electric, die miljarden moest reserveren voor langetemijnzorgpolissen vanwege de lage rente, lijken vergelijkbare polissen van Aegon niet te raken. De verzekeraar meldde bij de jaarvergadering dit dossier desalniettemin wel nauwlettend te volgen.

Kluis houdt ook rekening met modelaanpassingen zoals voor de Amerikaanse levensverzekeringen en het lagere vereiste kapitaal in Nederland, waardoor de solvabiliteit van de Nederlandse dochter recent sterk is verbeterd.

Het aandeel Aegon noteerde dinsdag 1,0 procent lager op 5,25 euro en daalde daarmee even hard als de AEX index.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 19, 2018 05:25 ET (09:25 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.