*

Market Talk

Beursblik: Bank of England klaar voor renteverhoging

donderdag 21 juni 2018 13:54

ING en Rabobank mikken op augustus.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England maakt zich op voor een renteverhoging in augustus. Dit is de inschatting van zowel marktanalist Stefan Koopman van Rabobank als econoom James Smith van ING, nadat de Britse centrale bank donderdag nog een pas op de plaats maakte.

"Na de mislukte poging van afgelopen mei, toen het niet lukte om de rente met 25 basispunten te verhogen doordat de [economische] data in het eerste kwartaal te zwak waren, maakt de Bank of England zich nu duidelijk op voor een nieuwe poging in augustus", zei Koopman tegenover ABM Financial News.

De analist wees erop dat er bij de vorige rentevergadering twee van de negen centrale bankiers voor een directe verhoging waren en dat dit er vandaag drie waren. "Hoofdeconoom Andy Haldane heeft zich nu bij de haviken gevoegd", aldus Koopman.

Rabobank meent dat de meest recente macro-economische data voor het Verenigd Koninkrijk de laatste tijd al wat beter waren.

ING merkte op dat de Britse centrale bank "ontspannen" blijft over de vertraging van de economie in het eerste kwartaal en dat de bank "vertrouwen heeft in de loongroei".

"Als de trend van geleidelijke verbetering in de data stand houdt, waar wij wel op rekenen, verwacht ik dat het de Bank of England dit keer [augustus] wel gaat lukken om de rente te verhogen", zo stelde Koopman.

Bovendien zal de Britse inflatie de komende maanden weer stijgen, door de hogere olieprijs en het zwakkere pond, met name tegenover Amerikaanse dollar. "Dat biedt de Bank of England een goede gelegenheid."

Ook Smith van ING noemde een verhoging in augustus waarschijnlijker dan een pas op de plaats.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 21, 2018 07:54 ET (11:54 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.