*

Market Talk

Beursblik: InsingerGilissen blijft overtuigd van Besi

dinsdag 3 juli 2018 10:41

Omzetwaarschuwing verandert mening niet.

(ABM FN-Dow Jones) Ondank de omzetwaarschuwing die BE Semiconductor Industries dinsdag voorbeurs afgaf, blijft het advies van InsingerGilissen Aanbevolen.

"Hoewel het opzeggen van orders natuurlijk altijd een slecht signaal is, zien wij nog weinig tekenen van een forse afzwakking in de chipmarkt", aldus analist Jos Versteeg. De chipmarkt groeit nu al 14 maanden op rij met meer dan 20 procent. "Hierdoor is er een gezonde vraag naar capaciteit."

Besi waarschuwde dinsdag dat de omzet in het tweede kwartaal niet met 10 tot 15 procent op kwartaalbasis zal stijgen, maar met ongeveer 4 procent. Het afzeggen van een order door één klant betekent een omzetverlies van 28 miljoen euro. Dit kon echter voor ongeveer de helft worden gecompenseerd door meer omzet dan verwacht te genereren bij andere klanten.

Versteeg benadrukte dat Besi de verwachting voor de brutomarge en de operationele kosten ongewijzigd liet. De analist handhaafde dan ook zijn maandag naar 40,00 euro verhoogde koersdoel. De omzetwaarschuwing verandert namelijk niets aan de mening over Besi, aldus Versteeg.

Het aandeel Besi daalde dinsdag 8,8 procent naar 20,62 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 03, 2018 04:41 ET (08:41 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.