*

Market Talk

Beursblik: Slecht nieuws uit Brazilie voor SBM Offshore

donderdag 5 juli 2018 10:05

NIBC handaaft Koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Slecht nieuws uit Brazilië, maar de daadwerkelijke impact is moeilijk om vast te stellen en mogelijk in lijn met de provisies die SBM Offshore al heeft genomen. Dit stelde analist Martijn den Drijver in reactie op de update van SBM Offshore voorbeurs over de afwikkeling van de smeergeldaffaire in Brazilië.

De oliedienstverlener maakte donderdag voorbeurs bekend dat een rechtbank heeft besloten dat oliebedrijf Petrobras een percentage van de maandelijkse betalingen aan SBM Offshore moet inhouden en op een neutrale rekening moet zetten als onderpand voor een eventuele schadevergoeding in verband met de vermeende omkooppraktijken voor 2012.

Hoe hoog de uiteindelijke boete wordt, is lastig te voorspellen, maar NIBC denkt dat ook al valt het bedrag flink hoger uit dan SBM Offshore nu verwacht, de oliedienstverlener bij machte is om dit te kunnen betalen.

Volgens Den Drijver is het wel positief dat SBM vorderingen boekt in de gesprekken met de Braziliaanse autoriteiten met betrekking tot de clementie-overeenkomst.

De analist handhaaft het koopadvies voor SBM Offshore, aangezien de resultaten van de divisie Turnkey sterk zullen verbeteren vanaf 2019. Het koersdoel blijft 19,25 euro, waar het recente Liza II contract nog niet in is meegenomen.

Het aandeel SBM Offshore noteerde donderdag op een groen Damrak 7,8 procent lager op 12,72 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 05, 2018 04:05 ET (08:05 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.