*

Market Talk

Beursblik: markt zal afronding smeergeldkwestie SBM toejuichen

maandag 9 juli 2018 11:34

Schadevergoeding flink hoger dan reservering concludeert ABN AMRO.

(ABM FN-Dow Jones) Zelfs als SBM Offshore in verband met de vermeende omkooppraktijken in Brazilië meer moeten betalen dat het heeft gereserveerd, zal de markt dit positief ontvangen, aangezien de oliedienstverlener daarmee de kwestie achter zich kan laten. Dit oordeelden analisten van ABN AMRO in navolging van de recente ontwikkelingen rond de kwestie.

Vrijdag werd bekend dat Petrobras een overeenkomst heeft gesloten met Odebrecht, waardoor dit bedrijf weer kan deelnemen aan aanbestedingen. Het toont volgens ABN AMRO de bereidheid bij Petrobras om vooruit te komen.

Ondertussen oordeelde een rechtbank in Rio dat Petrobras voor 893 miljoen dollar aan inkomsten van SBM Offshore moet inhouden. Dit is aanzienlijk minder dan de 1,3 miljard dollar die eerder werd geëist, maar aanzienlijk meer dan het bedrijf zelf gereserveerd heeft, concludeerde ABN AMRO maandag. Desondanks verwacht de bank dat de markt de definitieve afronding van de kwestie, ook als de omvang van de schadevergoeding substantieel hoger licht dan de reservering van 300 miljoen dollar, zal toejuichen.

Het aandeel SBM Offshore noteerde maandag op een groen Damrak 0,5 procent lager op 12,21 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 09, 2018 05:34 ET (09:34 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.