*

Market Talk

Beursblik: teleurstellende jaarhelft Acomo

vrijdag 20 juli 2018 10:21

Reduceren advies gehandhaafd door Kepler Cheuvreux.

(ABM FN-Dow Jones) Amsterdam Commodities heeft een teleurstellende eerste jaarhelft achter de rug. Dit stelde analist Patrick Roquas van Kepler Cheuvreux vrijdag.

Acomo boekte in de eerste zes maanden van dit jaar een lagere winst en omzet. De daling viel volgens Roquas vooral toe te schrijven aan de verkoop van Edible-zaden van Catz. Hoewel de analist al rekening hield met uitdagende marktomstandigheden, vielen de resultaten "substantieel" lager uit dan de verwachtingen.

De tweede tegenvaller lag voor Roquas in de substantiële stijging van het werkkapitaal, ondanks lagere volumes en dalende prijzen voor zachte grondstoffen. Bovendien viel de operationele vrije kasstroom van Acomo lager uit, al werd dit deels gecompenseerd door minder investeringen.

Het "aantrekkelijke" interim-dividend werd door Acomo gehandhaafd, maar de analist vraagt zich af of een uitbetaling van 80 procent van de winst haalbaar is als de huidige trends zich doorzetten.

Kepler Cheuvreux hield vast aan het Reduceren advies voor Acomo met een koersdoel van 21,80 euro. Het aandeel verloor vrijdagochtend 7,6 procent op 22,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 20, 2018 04:21 ET (08:21 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.