*

Market Talk

Beursblik: lagere kwartaalomzet KPN

woensdag 25 juli 2018 11:07

Aanhoudende druk op opbrengsten volgens analisten.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar een lagere omzet behaald dan een jaar eerder. Dit bleek uit een consensus van het telecombedrijf, waaraan achttien analisten bijdroegen.

Het telecombedrijf kampt met aanhoudende druk op de opbrengsten vanwege de felle concurrentie op de telecommarkt. KPN publiceert donderdag voorbeurs de cijfers over het afgelopen kwartaal.

In de consensus die KPN publiceerde, wordt op een totale aangepaste omzet gerekend van gemiddeld bijna 1,4 miljard euro. Een jaar eerder was de omzet ruim 1,6 miljard euro.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) wordt geraamd op 566 miljoen euro, tegen 601 miljoen euro een jaar eerder. Bij de nettowinst ligt de consensus op 138 miljoen euro, tegen 191 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2017.

KPN is bezig in de kosten te snijden om zo de felle concurrentie op de telecommarkt het hoofd te bieden. Verder heeft het bedrijf de focus volledig gelegd op de Nederlandse markt. KPN heeft aangegeven ruimte zien voor verdere verbetering van het resultaat door meer in te zetten op digitalisering.

KPN zag in het eerste kwartaal van 2018 de omzet onder druk zien staan, maar wist wel meer winst te behalen. Het bedrijf behaalde naar eigen zeggen goede voortgang in de zakelijke markt. De concurrentiedruk op single-play diensten in Consumentenmarkt hield aan, maar de combinatie van vast-mobiele diensten zorgt voor "aanhoudend succes" in de consumentenmarkt, aldus het telecombedrijf.

De koers van het aandeel stond woensdag praktisch onveranderd op 2,45.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 25, 2018 05:07 ET (09:07 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.