*

Market Talk

Beursblik: zwak vooruitzicht Besi

donderdag 26 juli 2018 08:56

Tweede kwartaal was volgens NIBC solide door lagere kosten.

(ABM FN-Dow Jones) Het tweede kwartaal van Besi was solide dankzij lagere kosten, maar de aandacht zal vooral uitgaan naar de teleurstellende omzetverwachting voor het lopende kwartaal. Dat stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag.

Het orderniveau van 86 miljoen euro in het tweede kwartaal was zeer laag, vergeleken met de voorgaande kwartalen, zo oordeelde de marktvorser. Dit heeft te maken met fors lagere vraag naar bepaalde toepassingen voor smartphones in het duurdere segment, waarvan 3D sensing een belangrijk onderdeel is, vermoedt De Jong.

NIBC verwacht daarom zijn omzetverwachting van 622 miljoen euro voor het hele jaar met 8 procent te verlagen, en zijn verwachting voor de nettowinst nog iets sterker omlaag te schroeven. Eerst wil de analist echter nog een beter gevoel krijgen over hoe het vierde kwartaal zich zal ontwikkelen.

Besi past de tijdelijke productieniveaus aan, schrapt banen in Europa en verlaagt andere structurele kosten. De sterke kostendaling in het tweede kwartaal lijkt daarvan het resultaat, merkte De Jong op.

NIBC heeft vooralsnog een Neutraal advies en koersdoel van 28 euro. Het aandeel Besi sloot woensdag op 21,84 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 26, 2018 02:56 ET (06:56 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.