*

Market Talk

Beursblik: omzetgroei Fugro solide

woensdag 1 augustus 2018 09:46

KBC Securities handhaaft Accumuleren advies.

(ABM FN-Dow Jones) Fugro's update over de eerste helft van 2018 laat beter dan verwachte resultaten zien met een omzetgroei voor de eerste keer in drie jaar, een positieve EBIT-marge en een verbetering van het orderboek. Dit concludeerde analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities woensdag in reactie op de halfjaarcijfers van de bodemonderzoeker.

Het werkkapitaal en de nettoschuld zijn echter aanzienlijk gestegen, wat voornamelijk kan worden verklaard door de omzetgroei, aldus Duinslaeger. De omzet van Fugro steeg van 774,3 miljoen euro vorig jaar naar 797,4 miljoen euro het afgelopen halfjaar. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 16,6 procent.

"Wat voor ons erg belangrijk is, is de verbetering met 11,5 procent van het orderboek voor de divisie Marine en het feit dat in de olie- en gassector sneller definitieve investeringsbesluiten worden genomen", zei Duinslaeger. Hij voegde er echter aan toe dat de prijsdruk aanhoudt vanwege de overcapaciteit in de markt.

De analist van KBC voorziet een aanzienlijke stijging van het aandeel in reactie op de update, wat wordt aangejaagd door de aanzienlijk shortposities in het aandeel. Fugro hanteert een Accumuleren advies en koersdoel van 13,50 euro.

Het aandeel Fugro noteerde woensdag op een groen Damrak 5,8 procent hoger op 13,04 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 01, 2018 03:46 ET (07:46 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.