*

Market Talk

Beursblik: resultaten Fugro beter dan verwacht

woensdag 1 augustus 2018 11:08

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft beter dan verwacht gepresteerd, hetgeen de koersstijging verklaart. Dit zei analist Quirijn Mulder van ING in reactie op de halfjaarcijfers van de bodemonderzoeker.

Vooral een hogere omzet en EBIT, die op 4 miljoen euro uitkwam, terwijl een daling van 2 miljoen werd verwacht, zullen het aandeel volgens Mulder ondersteunen, evenals een nog steeds behoorlijk hoge orderinstroom "vooral voor de rest van het jaar" en de verhoogde vooruitzichten.

Het effect wordt volgens de analist echter licht gedrukt door de ontwikkeling van de kasstroom, waarvan Fugro overigens verwacht dat deze nog steeds positief zal zijn in heel 2018, hoewel de omzetgroei mogelijk de behoefte aan werkkapitaal zal verhogen. "Dit kan een dusdanig negatieve impact hebben, waardoor de kasstroom negatief blijft", aldus Mulder. Het kan wat meer tijd kosten voordat de ratio's verbeteren, waarschuwde de analist.

ING handhaafde het koopadvies en hanteert een koersdoel van 15,10 euro. Het aandeel Fugro noteerde woensdag op een groen Damrak 5,8 procent hoger op 13,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 01, 2018 05:08 ET (09:08 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.