*

Market Talk

Beursblik: beursexperts blijven pessimistisch

donderdag 2 augustus 2018 06:37

Shell kansrijk maar wegblijven bij Altice.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts blijven ook voor augustus pessimistisch gestemd. Dit bleek donderdag uit de maandelijkse enquête van Actiam onder experts.

Overigens was het pessimisme voor juli niet gerechtvaardigd. De AEX steeg afgelopen maand maar liefst 4,1 procent.

Ondanks de goede prestaties in juli, of misschien juist door deze goede maand blijven de experts dus ook voor augustus somber gestemd. "Ietsje minder dan vorige maand, maar het blijft een zeer grote mate van somberheid."

Van de experts die deelnamen aan de enquête is liefst 53 procent pessimistisch gestemd, terwijl maar 27 procent optimistisch gestemd is.

"Men denkt dat een van de eerder genoemde factoren [voor juli] in augustus weer de kop op zal steken", aldus analist Corne van Zeijl, die namens Actiam verantwoordelijk is voor de maandelijkse enquête.

De zaken waarover de beursexperts zich zorgen maken, zijn vooral Brexit, een mogelijke handelsoorlog, een stijgende rente door de afbouw van QE, Duitse verdeeldheid tussen de CDU en CSU, China's devaluatie, de Italiaanse politiek en een terugval economische groei in Europa.

Top & flop

Voor augustus zien de beursexperts indexzwaargewicht Royal Dutch Shell als meest kansrijke aandeel, gevolgd door ING en Heineken.

Wegblijven kunnen beleggers volgens de beursexperts beter bij Altice en ASML. Ook ArcelorMIttal is weinig geliefd.

Daarmee zijn de lijsten met toppers en floppers vrijwel gelijk aan een maand eerder, toen deze selectie per saldo een rendement van 4,4 procent opleverde.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 02, 2018 00:37 ET (04:37 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.