*

Market Talk

Beursblik: eensgezindheid Bank of England positief

donderdag 2 augustus 2018 14:10

Brexit blijft volgens Rabobank onzekere factor voor rentebeleid.

(ABM FN-Dow Jones) De vasthoudendheid en eensgezindheid bij de Bank of England in respectievelijk de verwachtingen voor de economische groei en de renteverhoging van vandaag is een positief teken, maar Brexit noodzaakt tot een slag om de arm. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank donderdag tegen ABM Financial News.

"De Bank of England zegt over Brexit alleen dat het een onzeker element is, maar laat het daar verder bij, ook omdat de bank buiten het politieke speelveld wil blijven. Een volgende renteverhoging is pas actueel wanneer de Brexit achter de rug is, ook omdat dan de gevolgen helderder zijn", aldus Koopman.

Koopman schat in dat het voor de centrale bank van het Verenigd Koninkrijk nog niet makkelijk zal zijn de geloofwaardigheid van zijn traject van renteverhogingen vast te houden. "Op een termijn van enkele jaren is een vijftal verhogingen nodig om de rente in overeenstemming te brengen met de zogeheten neutrale rente, die de bank nu inschat op 2 tot 3 procent.

"De toonzetting van de centrale bank blijft 'hawkish' van aard en de bank handhaaft ook de groeiverwachting van 1,75 procent tot en met 2020. Brexit is daarbij een risico aan de onderkant", aldus Koopman.

Volgens Koopman was het besluit van de Bank of England met 25 basispunten te verhogen al in de koers van het Britse pond ingeprijsd.

De euro noteerde donderdagmiddag 0,3 procent hoger op 0,8918 Britse pond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 02, 2018 08:10 ET (12:10 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.