*

Market Talk

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Galapagos

vrijdag 3 augustus 2018 17:13

Koopaanbeveling extra kracht bijgezet.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel op Galapagos verhoogd van 115 naar 120 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek vrijdagmiddag uit een rapport van analist Peter Welford.

De koersdoelverhoging volgt op de recente aankondiging van Galapagos dat het Belgisch-Nederlandse bedrijf en partner MorphoSys een samenwerking zijn aangegaan met het Zwitserse Novartis om MOR106 verder te ontwikkelen. Dit potentiële middel tegen eczeem voegt 4,00 euro aan waarde toe aan het aandeel, aldus Jefferies-analist Welford.

Galapagos maakte donderdagavond halfjaarcijfers bekend. Daarbij was de omzetgroei beter dan verwacht volgens Welford maar liepen de operationele kosten ook iets sterker op.

De komende tijd let de analist vooral op de ontwikkelingen rondom ontstekingsremmer filgotinib, waarbij de analist optimistisch is over de werkzaamheid ten opzichte van soortgelijke behandelingen, vanwege het veiligheidsprofiel dat mogelijk superieur is.

Welford voorziet in het huidige kwartaal voldoende nieuws dat het aandeel in beweging kan zetten. Vrijdag richting het slot in Europa, noteerde Galapagos 2,9 procent lager op 89,52 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 03, 2018 11:13 ET (15:13 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.