*

Market Talk

Beursblik: PostNL schiet tekort

maandag 6 augustus 2018 09:08

KBC Securities te spreken over desinvesteringen.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het tweede kwartaal van dit jaar minder sterk gepresteerd dan verwacht, vanwege tegenvallende resultaten bij de internationale tak. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities maandag in reactie op de kwartaalcijfers van het postbedrijf.

Wel bleek de marktvorser te spreken over de beslissing van PostNL om de Duitse en Italiaanse activiteiten af te stoten. Het postbedrijf is van plan dochterondernemingen Nexive en Postcon te gaan verkopen. De voorbereidingen voor de beide verkoopprocessen zijn volgens het postbedrijf inmiddels gestart.

De analist stelde dat PostNL een zware strijd voert op de markt voor postbezorging en dat er in de afgelopen jaren vooralsnog geen signalen zijn geweest dat het postbedrijf deze uitdagingen kan overwinnen.

Halverwege juni stelde het Nederlandse ministerie van Economische Zaken te willen kijken naar een minder strenge regelgeving voor de postmarkt. Hierdoor vroeg Devos zich af hoe relevant de kortetermijnontwikkelingen bij PostNL zijn op de Nederlandse postmarkt.

"Mogelijke veranderingen in Nederlandse postmarkt maken het moeilijk om de ontwikkeling van financiële resultaten van Mail in Nederland richting 2020 te voorspellen", zo stelde PostNL zelf al.

KBC Securities handhaafde het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 4,50 euro. Kort na opening van de beurzen koerste het aandeel PostNL maandag 5,8 procent lager op 3,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 06, 2018 03:08 ET (07:08 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.