*

Market Talk

Beursblik: scheidend CEO PepsiCo-CEO had voorziende blik

dinsdag 7 augustus 2018 15:40

Indra Nooyi voegde snacks toe aan frisdrank.

(ABM FN-Dow Jones) De vastberadenheid van CEO Indra Nooyi van PepsiCo om een een sterke voedingsdivisie te creëren en op te bouwen, is zeer vooruitziend geweest. Dit vinden analisten.

Terwijl de vraag naar frisdranken onder druk staat, kan PepsiCo zich verheugen over een uitgebalanceerde productfolio. Dit stelde Neil Saunders, directeur van GlobalData Retail, over het maandag bekendgemaakte afscheid van Nooyi van PepsiCo.

Na 24 jaar treedt Nooyi op 3 oktober terug en wordt dan vervangen door Ramon Laguarta, zo maakte het bedrijf maandag bekend. Laguarta is al 22 jaar in dienst van PepsiCo.

Volgens Saunders zijn de slimheid en de gezonde visie van Nooyi ervoor verantwoordelijk dat PepsiCo veel successen heeft gescoord, van het afhouden van activistische beleggers tot expansie in buitenlandse markten. "Maar het toevoegen en uitbreiden van de voedseldivisie was het meest vooruitziend. De portfolio heeft door de recente acquisitie van Bare Foods ook snacks die plantaardig zijn, zoals fruitchips."

Bij de PepsiCo-divisie Frito-Lay worden onder meer Doritos en Cheetos gemaakt. Ook produceert het bedrijf meer gezonde snacks, zoals Sun Bites en Sabra hummus. Nooyi zei bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal op 10 juli dat er op het gebied van snacks nog veel groeipotentieel voorhanden is.

Nooyi heeft de afgelopen jaren veel goeds voor haar aandeelhouders gedaan, waaronder bijna een verdrievoudiging van het dividend. Dit ging van 1,16 dollar in 2006 naar 3,17 dollar in 2017.

"Zij is een voorbeeldige CEO geweest en heeft de lat hoog gelegd. Maar we denken ook dat Laguarta zeer capabel is om PepsiCo te leiden naar een nieuwe reeks van successen", zei analist Bonnie Herzog van WellsFargo.

Het aandeel PepsiCo won maandag krap een procent op Wall Street.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

August 07, 2018 09:40 ET (13:40 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.